2023 különleges dátum a veszprémiek számára

Múlt hét péntek óta 2023 egészen különleges évszám lett a veszprémiek számára. December 14-én kiderült ugyanis, hogy 2023-ban Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa Magyarországon. Nemcsak nekünk, helyieknek érdekes ez, hanem az egész országnak, hiszen 2010 után – amikor Pécsnek jutott ez az előkelő szerep –immár második alkalommal fordul elő, hogy egy magyar város kerül a kulturális érdeklődés középpontjába.

Belső kommunikáció Európai Unió módra

Az írják az ezzel kapcsolatos kommentárok, hogy ez a program jelenleg az Európai Unió egyik legjelentősebb és legismertebb kulturális projektje, amelynek fő célja, hogy az európaiak többet tudjanak meg egymás kultúrájáról, történelméről, és ezáltal erősödjön az európai összetartozás eszméje.

Nem akarok minden témához minden áron céges párhuzamokat vonni, de most tényleg ide kívánkozik a belső kommunikáció témaköre. Egy vállalat is akkor tud igazán hatékonyan működni, ha a munkatársak tisztában vannak egymás feladataival és eredményeivel, és nem megkérdőjelezik a másik tevékenységét, hanem a saját munkájukkal lehetőség szerint segítik azt. Ebben az európai kezdeményezésben is erről van szó: ismerjük meg jobban egymást annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjunk együttműködni.       

Fontos a kulturális témára fogékony közvélemény figyelme

Egyrészt gratulálni szeretnék a pályázatot készítő csapatnak, hiszen hatalmas munkájukat siker koronázta: öt év múlva Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa. Másrészt szeretném, ha azok is átéreznék ennek a sikernek a jelentőségét, akik eddig ezzel nem voltak tisztában. Cégvezetőként tökéletesen tudom, hogy az egyik legnehezebb kommunikációs feladat, hogy a megfelelő pozitív szövegkörnyezetben juttathassuk el üzenetünket a fogyasztóink számára. A frissen elnyert cím pontosan ehhez ad segítséget városunknak: ránk irányítja a kulturális témára fogékony közvélemény figyelmét, alapot ad számunkra, hogy szélesebb körben is bemutassuk, kik vagyunk. Ugyanakkor ez felelősséggel is jár. Ilyen kommunikációs lehetőség ritkán adódik egy város életében. Minden erőnkkel és tehetségünkkel azon kell lennünk, hogy ezt a lehető legjobban kihasználjuk. Ha ügyesek vagyunk, Veszprém jövőjét akár évtizedes távlatban is pozitívan érintheti ez a mostani siker.

2023 különleges dátum a veszprémiek számára
2023 különleges dátum a veszprémiek számára