Fuss az iskoládért!

Mindig büszkeséggel tölt el, amikor az Euronics a napi munka mellett jó ügyek támogatására is tud időt, energiát és nem utolsó sorban anyagi erőforrásokat mozgósítani. Személyes meggyőződésem, hogy cégeknek – a szigorú, konzervatív közgazdasági felfogással ellentétben – nem kizárólag a profittermelés a feladatuk, hanem vissza is kell adniuk valamit azoknak a közösségeknek, amelyek körében működnek. Ez történik most vasárnap, azaz május 6-án is, amikor Veszprémben megrendezzük a Fuss az iskoládért! családi futónapot.

Diákméterben mért eredmények

Különleges esemény lesz ez, hiszen a kicsi és nagy iskolások együtt futhatnak szüleikkel vagy akár a nagyszüleikkel, ráadásul mindezzel még az iskolájukat is támogathatják. Díjazni szeretnénk a legaktívabb iskolai közösségeket, és erre a következő módszert találtuk ki. Minden futó kap egy-egy érmét, amelyet a táv teljesítése után bedob a gyűjtőurnákba. A verseny végén összeszámoljuk, hogy melyik iskola mennyi „diákmétert” gyűjtött és ennek száma hogyan aránylik az iskola tanulói összlétszámához. A legjobban teljesítő sulik sportszereket kapnak: a nagyobbak között első három helyen végzők 600, 300, illetve 200 ezer forint értékben, a kisebb létszámúak között dobogósok pedig 300, 200 és 100 ezer forint értékben. Érdemes beszállni a versenybe!

Többen kérdezték tőlem, miért is vállaltuk az esemény támogatását. Mindenek előtt azért, mert fontosnak tartjuk az egészéges életmód propagálását. A futás pedig szinte mindenki számára elérhető, egyszerű egészséges tömegsport. Ráadásul nem kell hozzá különösebb edzettség sem, így tényleg gyakorlatilag bárki bármikor elkezdheti. Ide kapcsolódó szép példa, hogy van egy ismerősöm, aki szívműtéten esett át, és hasonló cipőben járó társaival közösen rendszeresen indulnak futóversenyeken. Másodsorban meggyőződésem, hogy az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Különösen fontos volt számunkra ebben a programban, hogy a konkrét versenyen kívül iskolák sportszervező tevékenységét is segíthetjük. Harmadszor, de nem utolsó sorban a családok támogatása is fontos számunkra, és ez a verseny kiváló alkalmat kínál arra, hogy szülők és gyerekek együtt (a kisebbek akár a papa nyakában ülve) teljesítsék a távot.

Több ezer embert várunk a rendezvényre, amelynek pontos részletei itt olvashatók: Fuss az iskoládért! 

Euronics-Rotary Futónap

A futónap támogatója az Euronics, amely a megye legnagyobb üzletét nyitja meg a STOP.SHOP Park mellett.