A legtöbben csak álmodnak a sikerről…

“A legtöbben csak álmodnak a sikerről, míg mások tesznek érte.”

Nem emlékszem, hol olvastam Mark Zuckerberg Facebook alapító mondatát, de az utóbbi időben sokszor eszembe jut. Vicces, hogy az életkorát tekintve akár a fiam is lehetne ez az amerikai srác, aki néhány év leforgása alatt a feje tetejére állította a világot. Közel harminc éve, amikor megalapítottuk a Vöröskő Kft.-t melyikünk gondolta volna, hogy az addig csak albumokban vagy fiókok mélyén őrizgetett privát fotókkal hamarosan kitapétázzuk virtuális üzenőfalunkat? Ráadásul mindezt nem is számítógépen, hanem mobilon tesszük (már ha lettek volna akkor ilyen dolgok egyáltalán…). Szóval nagyot fordult a világ. Egy dolog azonban biztos: mindig inspiráltak a Zuckerberghez hasonló emberek, akik nem követik a trendeket, hanem megteremtik azokat, akik nem beállnak a sorba, hanem az élére állnak valaminek.

Minderről az is eszembe jutott, hogy a siker nem abszolút fogalom, mindenki számára mást és mást jelenthet. A diploma megszerzése, egy jó állás elérése vagy egy sikeres vállalkozás felépítése éppen úgy igazi sikernek tekinthető, mint a sportban elért értékes győzelmek vagy mindennapjaink apró, de fontos eredményei. A titok, hogy ne csak egyszerűen történjenek velünk a dolgok, hanem aktív szerepet vállaljunk az életünk irányításában. Így tettünk mi is, amikor 1989-ben életre hívtuk a Vöröskő Kft-t, vagy amikor később beléptünk az Euronics hálózatába.

Úgy gondolom, az elmúlt évtizedek során, miközben felépítettünk egy közel 70 üzletből álló hálózatot, webshopot és ingatlankezelő céget is magába foglaló vállalkozást, számos olyan dolgot tanultam és tapasztaltam az üzleti élet terén, amit érdemes megosztani, átadni.

Azért indítottam ezt a blogot, mert a magam szerény eszközeivel én is szeretnék inspirálni másokat, hogy aktívan tegyenek a sikerért.

Fazekas Zsolt a veszprémi várban - Euronics Kft. (Zuckerberghez hasonló emberek)

Fotó: Glódi Balázs