Út a jövőbe

A cégvezetés egyik legfontosabb kérdése, hogyan érhető el, hogy az emberek azonosulni tudjanak a jövőre vonatkozó tervekkel, folyamatokkal, feladatokkal. Tapasztalataim szerint ez leginkább úgy érhető el, ha a munkatársak nemcsak a konkrét feladatokat látják, hanem mindenki tisztában van a miértekkel is. Ezt az elvet szem előtt tartva az elmúlt hétvégén rendeztük meg Tihanyban az Euronics Konferenciát, amelyen üzleteink alkalmazottaival, illetve az értékesítésben dolgozó munkatársakkal beszéltük meg stratégiai terveinket, jövőképünket. A menedzsment tagok a közel 900 munkatárs előtt beszámoltak az eredményekről és az új irányokról. Ezenkívül bemutattuk az Euronics 2020 programot, elindítottunk egy 200 milliós bérfejlesztési folyamatot, valamint elismeréseket adtunk legsikeresebb munkatársainknak.

A cégvezetés egyik legfontosabb kérdése, hogyan érhető el, hogy az emberek azonosulni tudjanak a jövőre vonatkozó tervekkel, folyamatokkal, feladatokkal.

Ne csak a konkrét feladatokat lássuk, hanem legyünk tisztában a miértekkel is.

Euronics 2020

Már korábban elkezdtük a folyamatot, amelynek keretében megújítottuk a vállalat teljes menedzsmentjét. Olyan embereket keresünk a kulcspozíciókba, akik multi cégeknél szerzett hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek. Úgy értékeltük, hogy ilyen munkatársakra van szükség ahhoz, hogy a jövőben az Euronics-szal új szintre lépjünk. Terveink szerint a folyamat 2020-ra teljesedik ki, amikorra megújul a vállalat teljes információtechnológiai, logisztikai, és kereskedelmi működése. Személyes véleményem szerint Magyarország egyik legjobban működő kiskereskedelmi hálózatát fogjuk felépíteni az elkövetkező években.

Munkatársakkal közösen

Az utóbbi időszak munkaerőpiaci nehézségeit a hazai vállalatok különböző stratégiák mentén próbálják megoldani. Mi a pozitív motivációban hiszünk. A tihanyi konferencián hirdettük meg 200 milliós bérfejlesztési programunkat, amely első sorban értékesítő és hitelügyintéző munkatársainkat érinti. Ezenkívül fontosnak tartjuk a kollégáknak adott pozitív visszajelzéseket. Ennek jegyében szintén itt Tihanyban adtuk át belső elismeréseinket. Számos kategóriában jutalmaztuk kollégáinkat (pl. az Év boltja, az Év értékesítője, az Év áruházvezetője stb.). Szívem szerint mindenkit egyesével felsorolnék, ám az utóbbi időben sokat emlegetett GDPR szellemében személyes adatokat, neveket inkább nem osztok meg. Mivel azonban mindenképpen szeretnék kiemelni valamit, az Év boltja listát mindedképpen bemutatom.

Az Év boltja

kategória helyezés név
kiemelt áruház 1 Nyíregyháza
2 Soroksár
3 Pécs 2.
nagy áruház / közepes áruház 1 Keszthely
2 Érd
3 Hajdúszoboszló
kisáruház 1 Szigetvár
2 Tamási
3 Nagyatád

Minden egyes díjazottnak sok szeretettel gratulálok. Büszke vagyok, hogy ilyen tehetséges és rátermett kollégákkal dolgozhatunk nap mint nap!