Ünnepeink

Bármilyen furcsán is hangzik, de szerintem minden évben valójában októberben kezdődik az ünnepi szezon. Itt nem első sorban arra gondolok, hogy bizonyos helyeken már ilyen korán megjelennek az első karácsonyi dekorációk. Sokkal inkább az jár a fejemben, hogy október második felétől kis túlzással egymást érik a különböző ünnepnapok és jeles időszakok, amikor az élet egy-egy rövid időre más ütemben zajlik. Ezek között nemzeti ünnep (október 23.), vallási eredetű családi ünnep (pl. halottak napja) vagy akár kereskedelmi “ünnepnap” (Black Friday) is van. És persze ne feledkezzünk meg az év végén szinte minden mást elhomályosító karácsonyi-szilveszteri időszakról sem.  

Az ünnepek jelentősége

Minden közösségnek szüksége van ünnepnapokra. Legyen az család, lakóhely, kis- közepes vagy nagyvállalat, esetleg egy egész ország – mindenkinek kellenek különleges napok. Ezek egyrészt erősítik az összetartozás érzését, másrészt kicsit kiemelnek a hétköznapok monotonitásából. Ez a kikapcsolódás persze egyben új lendületet is adhat a későbbi munkához, a hétfőtől-péntekig ránk zúduló kihívásokhoz, kisebb-nagyobb feladatokhoz. Az ünneplés – legyen az akármennyire kicsi, mint például egy jó kávéval megünnepelni egy prezentáció elkészültét – leginkább arról szól, hogy képesek vagyunk észre venni és elismerni a minket körülvevő jó dolgokat, felismerni a sikereket. Időnként arra is jók ezek a pillanatok – akár egyéni, akár közösségi szinten -, hogy emlékeztessenek a saját tudásunkra, tehetségünkre, kitartásunkra.

Hogyan ünnepeljünk?

Úgy vélem, egy vállalatvezetőnek különösen ügyelnie kell arra, hogy a cég magáévá tegye az ünneplés kultúráját. Ez persze több nehézséggel is jár. Egyrészt bizonyos cégméret felett egyszerűen már nem megoldható, hogy olyan ünnepi eseményeket/rendezvényeket szervezzünk, amin mindenki részt vesz. Másrészt a jelenlegi pandémiás helyzet és a járványügyi intézkedések egyébként is megnehezítik mindenféle közösség rendezvény megtartását. Ugyanakkor ilyenkor is szükség van arra, hogy képesek legyünk megünnepelni a sikereinket, meg tudjunk állni egy-egy pillanatra és elismerni a tehetséges, ügyes, kitartó munkatársakat. Ha kell kisebb csapatok szintjén, ha csak úgy lehetséges, akkor nem személyesen hanem virtuálisan. De mindenképpen kell időt szakítani erre, hogy meg legyen a lendület a hétköznapok munkájához.

És hogyan csináljuk a gyakorlatban? Ezt mindenkinek magának kell kialakítani, illetve a saját vállalata, közössége igényeire, lehetőségeire szabni. Mindenképpen fontos azonban tisztázni, hogy mi az ünneplés oka: esetleg megnyertünk egy fontos ügyfelet vagy partnert, egy vagy több kolléga évfordulót ünnepel, elértünk bizonyos kitűzött célokat – a sor még hosszan folytatható. Az is lényeges, hogy az ünneplés legyen jól elkülöníthető a hétköznapi rutintól: a helyszín, a körülmények vagy bármi apróság alkalmas lehet arra, hogy különlegessé tegye az ünneplést. Tegyük emlékezetessé a pillanatot: itt megint nem kell extra dolgokra gondolni: elég lehet egy pohárköszöntő, vagy pár kedves szó a közösen elfogyasztott kávé közben. Bármi, amivel meg lehet erősíteni a közösséget, és hangsúlyozni lehet az elért eredményeket.

Az Euronics család

Az Euronicsnál különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy valóban családias és barátgos legyen a szervezet és a közösség. Arra törekszünk, hogy az emberek ne csak egymás mellett, hanem valóban egymásért dolgozzanak minden nap. Ez persze sok munkával, odafigyeléssel jár, és szükséges hozzá a vezetők részéről jó adag empátia és nem ritkán kompromisszumkészség is. Ugyanakkor megéri, hiszen a jó hangulatban dolgozó, kiegyensúlyozott munkatársak valójában a cég hosszú távú sikerének első számú zálogai. Minden egyes céges ünneppel velük és őket ünnepeljük.