Új helyen a zalaegerszegi Euronics

Fontos nap volt a pénteki a Vöröskő Kft. életében, mert most nyitottuk újra zalaegerszegi Euronics áruházunkat. Az első üzletünket több mint 20 éve indítottuk a városban, akkor még más helyen más márkanév alatt. Egy-egy ilyen esemény mindig alkalmat ad az összegzésre, visszatekintésre. Mekkorát változott a világ! Akkoriban még a katódcsöves tévék és a videómagnók voltak a népszerű termékek, most meg streaming szolgáltatón nézünk filmeket és az okos otthonunkból kilépve sehová sem megyünk mobiltelefon, táblagép vagy laptop nélkül. Természetesen mi is követjük a trendeket és az új helyre költözött és megújult szaküzletben VR-sziget, okosotthon kiegészítők és különböző prémium készülékek is helyet kaptak. Annak idején álmodni sem tudtunk ilyenekről, hiszen e termékek egy része maximum sci-fi szerzők fantáziában létezett.

Megnyitó, átvágjuk a szalagot egy ollóval

Fazekas Zsolt megnyitja az új Zalaegerszegi üzletet

Hogyan született a Vöröskő Kft.?

Ha már a visszatekintésnél tarunk, eszembe jutott, hogyan indult ez az egész. Ezt a történetet kevesen ismerik, gondoltam, megosztom, mert érdekes adalék az Euronics történetéről. A rendszerváltáshoz kapcsolódóan a társasági törvény 1989. január elsején lépett életbe, mi az országban szinte elsőként, 1989 februárjában alapítottunk céget. Ekkor született a Vöröskő Kft. vállalat. A névadás azonban nem volt ilyen egyszerű történet… Akkoriban elég szigorú szabályok vonatkoztak a céges elnevezésekre: mindenképpen magyar nevet kellett választani, valamilyen módon utalni kellett a cég működésének helyére és hasonló, azóta rég elfeledett megkötéseknek kellett megfelelni. A sok agyalás ellenére nekünk is több név verziónkat dobta vissza a cégbíróság. Volt például egy változat, amely az alapítók nevének kezdőbetűiből állt össze, emlékeim szerint ez akkoriban nem volt megengedett. Vicces belegondolni, hogy ebből a logikából kiindulva a piacgazdaságunk első éveiben hazánkban nem születhetett volna meg az IKEA márkanév. De ez persze egy másik történet. Szóval több sikertelen névadási kísérlet után éppen Balatonfüreden ültünk valakivel egy megbeszélésen és az ablakból a füredi vörös templomot láttuk. Ekkor pattant ki az ötlet valamelyikünk fejéből, hogy legyen a cégünk neve Vöröskő Kft. Ez minden akkori névadási kritériumnak megfelelt, így csont nélkül átment.

Vörös templom, Balatonfüred

Balatonfüred Krisztus Király Plébánia

Az Euronics hálózatába történő belépésünk hosszú sztori – egyszer majd ezt is elmesélem. Most elég annyi, hogy 2001 óta, azaz közel 20 éve tagjai vagyunk Európa egyik legnagyobb független elektronikai kereskedéseket tömörítő hálózatának. Hadd büszkélkedjek egy kicsit. A közel harminc éves Vöröskő Kft. már országszerte 68 Euronics üzletben összesen több mint 48 000 m2-en nyújt szakértő segítséget a vásárlóknak, webshopunk pedig tavaly elnyerte az Ország Boltja népszerűségi díjat is. Köszönet minden munkatársunknak, aki akár csak egy kicsit is hozzátett ehhez.