Raktárközpont átadó

Az Euronics Műszaki Áruházlánc 64 üzlettel és 1100 munkavállalóval a legnagyobb magyar tulajdonú online és offline kereskedő cég. Most újabb jelentős lépést tettünk piaci pozíciónk további erősítése érdekében. Ezen a platformon is örömmel osztom meg, hogy átadtuk új, saját, közel 28.000 m2-es automatizált raktárközpontunkat és logisztikai bázisunkat. Nemcsak a cégünk vezetésében zajlik sikerrel a generációváltás, hanem a vállalatunk által használt technológiákban is igyekszünk bevezetni a legújabb fejlesztéseket.

Átadtuk új, saját, közel 28.000 m2-es automatizált raktárközpontunkat.

Raktárközpont: nem látszik, de fontos

A vállalkozások életében vannak előtérben lévő, látványos elemek, és vannak olyanok, amelyek nincsenek ennyire szem előtt, ám nélkülük egyszerűen nem működne a kereskedelem, megállnának bizonyos folyamatok. A logisztika ez utóbbiak közé tartozik. A kereskedelmi cégek, így az Euronics életében az áruk raktározása, rendszerezése, mozgatása, szállítása legalább olyan mértékben hozzájárul a sikerhez, mint az ügyes beszerzés, a hatékony promóció, a talpraesett kereskedői munka vagy éppen az ügyes kommunikáció. Hiába lennének a gyönyörű áruházak és a felhasználói élményt szem előtt tartva felépített webshop, ha az áruk késve érkeznének a vásárlókhoz. A raktárközpont és a logisztika folyamatos fejlesztése éppen ezért a siker egyik kulcsfontosságú momentuma nálunk is.     

Euronics Raktárközpont fejlesztése

A legújabb fejlesztésünk hosszú és kitartó munka eredményeként jöhetett létre. 2018-ban határoztuk el, hogy szükségünk van egy saját logisztikai és raktárközpontra, és ez most végre valósággá vált. Az eddigi raktárkapacitásunk így 2,5 szeresére nőtt, ez a raktár képes 600.000 db termék gyors, biztonságos és hatékony kezelésére. Ebben a raktárközpontban különösen nagy szerep jut az automatizálásnak. Már jelenleg is elmondható, hogy az automata raktár kapacitása 300.000 db termék. A saját automatizált raktár megvalósításának távlati célja pedig az, hogy 24 órán belül minden árut ki tudjunk juttatni a bolthálózatba, illetve akár az ügyfelekhez is.

Egyéb tervek a raktárközponttal kapcsolatban

A logisztikai központban jelenleg 120 ember dolgozik és 40 targonca végzi az áruk mozgatását. Az átadó azonban nem egy végállomás, hanem inkább az első nagy lépés, és a fejlesztéseket tovább folytatjuk. A legmodernebb technológiai irányoknak megfelelően mesterséges intelligenciával megtámogatott rendszerek és folyamatok fognak közreműködni abban, hogy még hatékonyabban, gyorsabban működhessen ez a raktárközpont. Azt remélem, már nincs messze az idő, amikor beszámolhatok arról, hogy a majdani újabb fejlesztéseknek köszönhetően teljes gőzzel üzemel a minden korábbinál modernebb és nem utolsó sorban hatékonyabb logisztikai folyamatokat működtető és összefogó raktár- és logisztikai központunk.

A hála szavai

A 2 milliárd forintot meghaladó beruházás során több jelentős segítséget is kaptunk, amelyért természetesen igen hálásak vagyunk. A finanszírozásában komoly támogatást jelentett a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében meghirdetett Vállalati Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Tevékenységek Ösztönzése Pályázat. Köszönjük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Logisztikai Tanszékének folyamatalkotó, tervező, és konzulens közreműködését. Az egyetem szakembereinek tudása nagy szerepet játszott e projektünk sikerében. Külön köszönet és elismerés illeti az IT-t, műszaki igazgatóság csapatát és a logisztikai csapatunkat, akik valóban éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy a költözés és az új rendszerek bevezetése gördülékenyen mehessen.

Egy ilyen jelentős változás a legprofibb kivitelezés mellett is okozhat kisebb döccenőket a napi működésben. Éppen ezért végül de természetesen nem utolsó sorban köszönjük ügyfeleink, vásárlóink és a teljes bolthálózat türelmét és megértését az elmúlt pár hétben a költözés miatti esetleges késedelmekért. De természetesen mindezt azért hajtottuk végre, hogy a vállalat még hatékonyabban működjön, és a vásárlóink elégedettebbek legyenek.