Kiégés

Újra itt a nyár. Forrón süt a nap. Amikor ezeket a sorokat írom, éppen 30 fok körül van a hűmérséklet odakinn, ami jelentős enyhülés a megelőző napok igazi hőhulláma után. Kezd mindenkit magával ragani a nyári hangulat. A reggeli rádióműsorban a strandokon kapható lángos áráról beszélgetnek a műsorvezetők, a híradásokban a Balaton rekordmeleg hőmérséklete az egyik vezető téma (és persze a fociválogatott EB-teljesítménye). A koronavírus járványt mintha végleg magunk mögött hagytuk volna: egészen minimálisra csökkent az új megbetegedések és halálesetek száma. Mondhatnám azt is, hogy a járvány lassacskán az emlékek sorába süllyed. De vannak dolgok, amelyek még hosszú ideig velünk maradnak.

Burn-out szindróma

Az utóbbi időben egyre több kutatás lát napvilágot, amelyek azt mutatják, hogy az elmúlt közel másfél évben jelentősen megnőtt az ún. burn-out szindrómában szenvedők száma. Ennek az ártalomnak, amelyet magyarul kiégésnek is neveznek, legfőbb tünetegyüttese a fizikai és mentális kimerülés. A szakemberek szerint a kiégést hosszabb ideig tartó túlzott stressz okozza. A kutatások egy része arra is rávilágít, hogy a burn-out szindróma jelentős növekedésének hátterében minden bizonnyal a járványhelyzet és a lezárások lehetnek. Különösen érintettek a home office-ba szorult kisgyerekes szülők – közülük is inkább az édesanyák, akikre jelentősen megnövekedett terhek hárultak ebben az időszakban.

Mit tehet a vezető?

A jó vezetőknek természetesen ezzel a helyzettel is kezdeniük kell valamit. Mivel a burn-out egyik fő oka a megnövekedett munkahelyi stressz, illetve érzelmi megterhelés, akár egyszerű kis trükkökkel, de olyan környezetet kell kialakítani, ami csökkenti a stresszt, oldja a feszültéget. Íme néhány egyszerű, könnyen alkalmazható fogás a pszichológiai munkakörnyezet barátságosabbá tételére.

A hála kimutatása

Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb dolog, ha az elkészült munkákat, az elvégzett feladatokat mindig megköszönjük. Tudom, ez túl egyszerűen hangzik, de szerintem mindenki találkozott már olyan felettesekkel, akik valahogy képtelenek voltak kimondani vagy leírni azt a néhány betűből álló, egyszerű szót, köszönöm. És szerintem az az emlék is megvan, hogy ez milyen rossz érzés volt. A jól elvégzett munka pozitív visszajelzése hihetetlen stresszoldó erővel bír: a munkatárs kompetensnek, sikeresnek és végső soron értékesnek érzi tőle magát.

Beszélgetés

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy a vezetők többet beszélgessenek az emberekkel. Korábban is írtam már arról, hogy a lezárások okozta kényszerű home offie egyik legnagyobb hátránya éppen a személyes kontaktusok és azon beszül a közvetlen beszélgetések hiánya volt. Egy jó beszélgetés emellett a stressz oldásában is szerepet játszik, így a burn-out megelőzésében is fontos lehet. Nem beszélve arról, hogy egy ügyes vezető a beszélgetés során akár ki is szűrheti a kiégés kezdeti jeleit mutató kollégákat.

Relaxáció

Ehhez már érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a relaxáció helyes technikáinak elsajátítása nem könnyű feladat. Ugyanakkor egyre több helyen kerül elő a téma, hogy szinte minden élethelyzetben jelentős lelki támasz lehet a relaxálás. Így a vállalati környezeteben sem feltétlenül kell idegenkedni ettől, hiszen a stresszoldásra itt is nagy szükség van.

Tréning

Léteznek stresszkezeléssel foglalkozó tréningek is, amelyek szintén hasznos segítséget nyújthatnak a kiégés megelőzésében. Természetesen itt is érdemes tapasztalt stressz trénerekhez fordulni, akik vaklóban hatékonyan tudnak segíteni.

Tréfa

Sokak számára a vicc, a nevetés az egyik legerősebb stresszoldó. Itt most nem arról beszélek, hogy a vezető állandóan viccelődjön a beosztottakkal (hiszen ez éppen az ellenkező hatást is elérheti). Sokkal inkább azt szeretném hangsúlyozni, hogy a vidám munkahelyi hangulat kialakításában nagy szerepe lehet a vezetőnek, aki hagyja a tréfákat, adott esetben együtt nevet az emberekkel.

A burn-out azonban nem tréfa dolog

A pandémiás helyzet hosszú utóéletében úgy tűnik sajnos kiemelt helyet kap a munkahelyi kiégés. Bár egy vezető saját hatáskörben is sokat tehet ennek megelőzésért, ha valakivel kapcsolatban felmerül a burn-out szindróma erős gyanúja, azt mindenképpen érdemes komolyan venni. Számos helyen foglalkoznak az állapot célzott kivizsgálásával, kezelésével. Véleményem szerint ilyen esetekben a vezető felelőssége is, hogy a szakemberek felé terelje az illetőt, hiszen az emberiesség és a cég érdeke egyaránt ezt diktálja.