40 coll és hideg sör, avagy mindjárt itt a foci VB

„Bárki is találta fel a focit, istenként kéne imádnunk” – mondta Hugo Sánchez. Tudom, belül szinte mind bólintottatok, igaza volt a mexikóinak. A kézilabdához fűződő kapcsolatomról már sokat írtam, most hadd beszéljek egy kicsit a futballról és a VB-ről.

40 colos VB

Hamarosan kezdetét veszi az a sportesemény, amely négy hosszú hétig az egész világot lázban tartja majd.  Kisgyerekként, mint minden kisfiú én is szívesen rúgtam a bőrt a haverokkal. Később természetesen követtem a nemzeti csapatunk szerepléseit is a különféle kontinens és világ viadalokon, sőt, van kedvenc klubcsapatom is. És igen, én is úgy gondolom, hogy bár imádom a kézilabdát, Magyarországon mégis egyértelműen a foci a nemzeti sport. Mindenki ért hozzá, mindenkinek van véleménye, kedvenc vagy gyűlölt csapata, játékosa, a gyerekek mind kis Messiként, vagy Ronaldoként kergetik a labdát az udvarokon, a kicsit idősebbek pedig alig várják az olyan elképesztő eseményeket, mint ami alig egy hónap múlva indul Oroszországban.

család a nappaliban tévénézés közben - közeleg a foci VB

Már csak pár nap és itt a foci VB, amit együtt nézhet a család.

Bár a meccsek hangulatát nem képes tökéletesen átadni a televízió, mégis legtöbben azért valamilyen képernyő előtt izguljuk végig ezeket az alkalmakat. Az én szakmámban a nagy sportesemények, olimpiák, Európa- és világbajnokságok előtti időszak különösen fontos. Minden alkalommal megfigyelhetünk bizonyos mértékű növekedést a TV eladások területén és ez idén sincsen másként.

A GFK előrejelzés

A GFK ezen a héten tette közzé legfrissebb POS Trakingjét, mely egyezik a mi tapasztalatainkkal. A friss adatok azt mutatják, a hazai lapostévé eladások az év kezdete óta hónapról hónapra nőnek. A 2010-es és 2014-es adatokkal összevetve már most rekordok dőltek meg. A magyar csapat kijutása és csodás szereplése miatt a 2016-os foci EB eladásai is kiemelkedőek voltak, és én azt gondoltam, a két évvel ezelőtti számokat nehezen lehet majd túlszárnyalni, de a GFK még ennél is jobb eredményeket prognosztizál idénre.

Az elmúlt években az Euronics-nál megfigyelhettünk bizonyos változásokat a fogyasztói elvárások terén. Mi is azt tapasztaljuk, hogy vásárlóink egyre nagyobb képernyőt szeretnének kapni a legjobb áron. A 32 collos készülékektől egyre inkább a 40, vagy még annál is nagyobb képernyőátmérőjű TV-k felé mozdultak el az eladások. Hogy az idei foci VB-nek mik lesznek a slágertermékei, még nem látjuk tisztán, de annyi biztos, mindenki igyekszik minél előbb beszerezni azt a készüléket, amin keresztül drukkolhat majd kedvenc csapatának.

A kedvencem idén a spanyol csapat. Ti kinek drukkoltok majd?

1 thought on “40 coll és hideg sör, avagy mindjárt itt a foci VB”

  1. Esélyeseknek nem drukkolok, úgyhogy csak az angolok, Zsolt, csak az angolok… 🙂 és ezt még a veterán 32″-os LG-n nézem végig.

Hozzászólások ezen a részen nem engedélyezettek