Idei sporteredmények

Sportsikerek

Úgy tűnik, az idei év nemcsak a gazdaság újraindulása, hanem a nemzetközi sportesemények és remélhetőleg magyar sportsikerek éve is egyben. Vannak, akik kritizálják az élsportot, és felesleges pénzkidobásnak tartják a nemzetközi sportrendezvényeket. Én nem értek egyet ezzel. Úgy gondolom, a profi sport nagyszerű szórakozás sokaknak, fiatalok és nem annyira fiatalok millióit inspirálja arra, hogy maguk is mozogjanak. Ezenkívül persze egy komplett üzleti ökoszisztéma épül a különböző sportágakra: a sportszergyártóktól kezdve, az élelmiszeripari cégeken át a szórakoztatóelektronikai vállalatokig. Az élsport és a nemzetközi sportesemények igenis fontos helyet töltenek be a gazdasági és társadalmi életben.

Az élsport és a nemzetközi sportesemények igenis fontos helyet töltenek be a gazdasági és társadalmi életben.

2021 sikerek

Már az év első hat hónapjában is számos szép magyar sportsiker született. Januárban és utána márciusban gyorskorcsolyázóink arattak nemzetközi sikereket: Európa-bajnoki ezüstérem, valamint világbajnoki aranyérmek és ezüstök sora jelzi kiváló teljesítményüket. Májusban a Fradi vízilabda csapata szerzett LEN Bajnokok Ligája ezüstérmet, júniusban Európai-bajnoki bronzérmet nyert asztalitenisz férfi párosunk, ami több évtized óta nem látott siker. Az öttusa világbajnokságon is kiváló magyar eredmények születtek: egyéniben és csapatban egyaránt. A Giro D’Italia kerékpárversenyről szóló beszámolók pedig egyenesen történelmi magyar sikerről beszélnek. Biztos vagyok benne, hogy sokunk szívét megdobogtatták ezek a gyönyörű eredmények.

Motiváló erő

Az Euronics-család minden tagja nevében szívből gratulálunk a nemzetközi sikereket elért sportolóknak és a felkészítő edzőknek, segítőknek. Remélem, a sikersorozat nem ér véget, és a hamarosan kezdődő tokiói olimpián is sok versenyzőnk állhat majd a dobogóra. És remélhetőleg mindez egyre több fiatalt motivál arra, hogy vízilabdázzon, korcsolyázzon, pingpongozzon, öttusázzon, kerékpárra pattanjon, vagy bármilyen más sportot űzzön.  Külön öröm számomra a kerékpáros siker, hiszen a biciklizés amúgy is az egyik legnépszerűbb tömegsport Magyarországon. Bízom benne, hogy a nagy visszhangot kapott sportsiker még többeket csábít nyeregbe. Itt a nyár, itt a jó idő, szurkoljunk és mi magunk is sportoljunk, amikor csak lehet.