Hogyan vegyük rá magunkat nehéz dolgokra?

Bármennyire is szeretjük a munkánkat, egészen biztosan vannak olyan elemei, amelyek kevésbé állnak közel a szívünkhöz. Van, aki a tervezést nem szereti, mások a kellemetlen témájú meetingeket kerülnék, ha megtehetnék, megint mások az adminisztratív jellegű feladatokat sorolják a nem szeretem munkák közé. Mindenki számára más számít kellemetlen vagy nehéz feladatnak. Egy dolog azonban biztos: az ilyen jellegű munkafolyamatokat a legnehezebb elkezdeni. Az emberi természet ugyanis olyan, mint a folyóvíz, amely mindig a könnyebb áramlási irányba megy. Mi is hajlamosak vagyunk azzal foglalkozni, amit igazán szeretünk, amiben valóan jónak érezzük magunkat, amely munkák igazi elégedettséggel öltenek el minket és sikerélményt adnak.

Az emberi természet olyan, mint a folyóvíz, amely mindig a könnyebb áramlási irányba megy.

A bújócska hátrányai

Ha túlzottan engedünk az emberi természetnek és bújócskát játszunk a feladatokkal, az oda vezethet, hogy bizonyos munkák vagy munkafolyamatok kicsit vagy akár teljesen háttérbe szorulnak. Jól ismert az a munkatárs, aki inkább egyszerű adminisztrációs feladatokba menekül az összetettebb, komplexebb munkák elől, vagy az a nem konfrontatív attitűdű vezető, aki a végsőkig kerüli a vitás hangulatúnak ígérkező megbeszéléseket. Különösen gyakran fordul elő ez a helyzet olyankor, amikor egy kolléga a korábbitól eltérő feladatot is kap – ilyenkor sok esetben a jól ismert terepen marad, és az új dolgoktól igyekszik kellő távolságot tartani amig csak lehet. A céges hierarchia egyetlen fokán sem szerencsés ez a helyzet, ám ha a vállalat csúcsvezetői viselkednek így, annak nagyon könnyen az egész cég működése látja kárát.

Bújócskát játszunk a feladatokkal?

Mit lehet tenni?        

A legegyszerűbb megoldás egyben a legnehezebb is: ne engedjünk a csábításnak, és igenis álljunk bele kevésbé kedves feladatokba. Mivel ezt egyáltalán nem könnyű megtenni, érdemes valamilyen módon segíteni magunknak.

Jó hangulat

Amikor az emberek idegesek, feszültek és fáradtak, sokkal hajlamosabbak arra, hogy a kerüljék a nehéz feladatokat és inkább a könnyű sikert nyújtó irányba menjenek. A siker egyik kulcsa, ha a nehéz feladatoknak lehetőleg nyugodt, kipihent fejjel, úgy általában véve jó hangulatban látunk neki. Ilyen állapotban könnyebben tudjuk átállítani a gondolkodásunkat: könnyebben látjuk meg a lehetőséget a kihívásban, és a félig üres poharat is hajlamosabbak vagyunk félig telinek látni. Persze léteznek speciális technikák a gondolkodásmód tréningezésére, de alapjában véve a siker egyik kulcsa a jó hangulat.

Választási lehetőség

Azt hiszem, nem tévedek, ha kijelentem: általában mindenki szereti, ha van választási lehetősége. Sokszor éppen ez adja a menekülési utat egy-egy feladat elől, hiszen van választásunk és inkább mást csinálunk. Ha tudatosan törekszünk arra, hogy ne futamodjunk meg a nehezebb feladatok elől, akkor alkalmazhatunk egy pici trükköt. Próbáljunk meg olyan választási lehetőségeket megfogalmazni magunk számára, amelyek egyértelműen a kívánt irányba terelnek minket. Gondolatban fókuszáljunk a nehéz feladat elvégzéséből származó előnyökre, ugyanakkor vegyük sorba, hogy az elkerülés, halogatás milyen problémákat és nehézségeket okozhat.

A segítség sohasem árt

Soha ne féljünk segítséget kérni. Itt most nem a delegálásról beszélek, tehát nem arról, hogy a nekünk nem tetsző, nehéz feladatot kiosztjuk másoknak. Sokkal inkább arról, hogy osszuk meg a problémát, vitassuk meg a lehetőségeket másokkal, akik esteleg új, fontos szempontokat tudnak adni nekünk. A probléma megosztása néha önmagában is könnyebbé teszi a megoldást, ráadásul a csapat támogatása újabb erőforrásokat mozgósíthat bennünk.

Mindannyian rendszeresen szembesülünk olyan feladatokkal, amelyeket abban a pillanatban nem érzünk testhezállónak, amely kényelmetlen, kellemetlen, nehéz. Azonban a cég hatékony működése érdekében ne futamodjunk meg, ne játszunk bújócskát a kihívásokkal, hanem keressük annak lehetőségeit, hogy inkább elébük menjünk. Ha sikerül kialakítanunk ezt a hozzáállást magunkban, annak a cégünk működése is hasznát fogja látni.