Fénykarddal a vásárlókért

Több helyen is belefutottam a szomorú hírbe, miszerint meghalt Ted Dabney, aki a modern videójáték ipar egyik meghatározó alakja volt. Bár nem vagyok nagy videojátékos (vagy a manapság népszerű szóhasználattal gamer), a cikkek kapcsán eszembe jutott néhány dolog.

Pongtól a Sith lovagokig

A technológiai világ hihetetlen tempójú fejlődése talán az olyan szórakoztató elektronikai eszközökön mérhető le leginkább, mint a különféle videojátékok. Amikor Ted Dabney az 1970-es években részt vett az Atari megalapításában, első hatalmas üzleti sikert arató játékuk a Pong volt. Akik esetleg nem ismerik ezt a videojátékos fosszíliát, azoknak elmesélem, hogy hogyan is nézett ki ez az akkortájt csoda számba menő játék. A képernyő játékterén a játékosok által irányított két függőleges vonal között „pattogó” négyzet jelentette magát a játékot. Mai tapasztalatokkal visszatekintve valóban erős képzelőerő kellett hozzá, hogy ezt tenisznek, pingpongnak vagy valami hasonló sport digitális verziójának lássuk. De a dolog működöt. És mi történik manapság: a játékosok virtuális valóság szemüvegekkel felszerelve egyszerre belecsöppennek a videojátékok világába és ha úgy hozza kedvük, fénykarddal vívhatnak „vérre menő” küzdelmet gonosz Sith lovagok ellen. Szinte követhetetlen a fejlődés üteme.

Fénykarddal a vásárlókért

Egy műszaki kiskereskedelmi vállalat esetében azonban létfontosságú, hogy napra készek legyünk a legújabb technológiák és piaci trendek területén. Ez egyrészt jelentheti a termékkínálat folyamatos napra készen tartását, másrészt a szakmai ismeretek folyamatos szinten tartásáét. Utóbbira azért van szükség, mivel a vásárlók sok esetben szakértő tanácsadóként fordulnak hozzánk. Tőlünk szeretnék megtudni, melyik eszköz felel meg legjobban az igényeiknek, melyik termékért éri meg jobban kiadni a pénzt. Örülök neki, hogy olyan szakemberek dolgoznak nálunk, akik ezen a területen is helyt tudnak állni. Bár én magam nem sokat tudok a videojátékokról, biztos vagyok benne, hogy kollégák tucatjai sietnének a segítségemre, ha valamelyik üzletünkbe betérő vásárlóként ilyen jellegű kérdéseim lennének.

Egy műszaki kiskereskedelmi vállalat esetében azonban létfontosságú, hogy napra készek legyünk a legújabb technológiák és piaci trendek területén.

Egy műszaki kiskereskedelmi vállalat esetében létfontosságú, hogy napra készek legyünk a legújabb technológiák és piaci trendek területén.