Digitális sportolás

Okostelefon, okostévé, okosóra, okos termosztát, okos villanykörte, okos fogkefe, okosotthon. Az utóbbi évek egyik legfontosabb technológiai trendje az ún. okoseszközök térhódítása. Azt gondolom, nem túlzás azt mondani, hogy a más eszközökhöz vezeték nélküli rendszereken kapcsolható kütyük alapjaiban változtatták meg az életünket. Már az alsó tagozatos gyerekek is okos mobilokkal játszanak vagy csevegnek (hogy a náluk idősebbekről ne is beszéljünk), szinte nincs az az autós, aki telefonos vagy beépített gps rendszer nélkül nekivágna egy ismeretlen útnak, a legtöbben valamilyen okos tévékészüléken követik kedvenc műsorukat (és a digitális műsorrögzítő szolgáltatásoknak hála talán nem is akkor nézik meg, amikor a csatorna adja azokat). És a sort még hosszan lehetne folytatni…

Digitális sportolás

Az életünk egyre inkább digitalizálódik. Szinte nincs is már olyan terület, ahol ne találkozhatnánk elektronikus okos eszközökkel. Az élsporttól soha nem állt távol a csúcstechnológia, azonban az csak az utóbbi évek technikai fejlesztéseinek tudható be, hogy ez a terület is demokratizálódott. Vagyis sokkal szélesebb fogyasztói réteg számára váltak elérhetővé olyan sportolást, egészséges életmódot segítő, ellenőrző eszközök, amelyek korábban csak a jelentős szponzori pénzekkel támogatott élsportolóknak és vezető sportklubok versenyzőinek adatott meg. Sőt, mostanra az amatőr sport, a fitnesz világa lett az egyik legnépszerűbb terület az okoseszközök fejlesztői számára. Talán nincs is olyan ismertebb szórakoztatóelektronikai vagy mobiltechnológiai márka, amely ne gyártana valamilyen okos fitnesz kütyüt.

Futócipő és futóapp

A sportolási szokások változását jól érzékelteti a következő gondolat. Ha régebben valaki futni szeretett volna, kis túlzással elég volt, ha vásárol egy jó futócipőt. Manapság szinte senki sem vág neki úgy ennek az egyszerű sportnak, hogy a speciális ruházaton kívül ne szerezne be egy mindenféle adatot (pulzus, lépésszám, megtett távolság stb.) szolgáltató sportórát, és ne töltene le legalább 2-3 speciális alkalmazást a telefonjára, amely edzésterveket sőt adott esetben virtuális személyi edzőt is biztosít számára. Ja és persze nem árt , ha van kéznél egy okosmérleg, amellyel az is ellenőrizhető, hogy a futás valóban elérte-e a kívánt hatást, és a kilók elindultak-e lefelé.

Mozgás!

Mi az Euronicsnél mindig igyekszünk követni az aktuális piaci trendeket és figyeljük a vásárlóink érdeklődését. Mivel úgy tűnik, az okos fitnesz eszközök egyre több vásárlónk számára érdekesek, azzal is igyekszünk hozzájárulni az emberek egészséges életmódjához, hogy már akár néhány tízezer forinttól kínálunk valóban hasznos sportórákat, aktivitásmérőket, sporttevékenységeket ellenőrizni képes okosórákat.

Hogy mindenkinek kedvet csináljunk a sportoláshoz a kellemes kora őszi időben, marketingeseink új akcióval rukkoltak elő. Ezen a héten a Huawei Watch Fit okosóra mellé ráadásként Huawei okosmérleg jár. Ez a fitnesz eszköz nemcsak a futás iránt érdeklődőknek vagy a gyakorlott futóknak lehet érdekes. A szokásos pulzusmérésen és lépésszámláláson kívül különböző edzésanimációkat is tartalmaz, amelyek segítségével akár egy munkahelyi kávészünet, vagy délutáni lazulás is aktív fitneszprogrammá varázsolható.