Csapatépítés az Euronicsnál

Úgy tűnik, húsvétra végre elérkezik a régen várt tavasz. Sok-sok gondolat támadt bennem ennek kapcsán. Bár szeretem a telet: a téli sportokat, a családi ünnepeket, az év végi lelassulást és pihenést, meg persze a tervekkel teli új év kezdetét. Ugyanakkor kár tagadni, hogy a tavasz az egyik kedvenc évszakom. Sajnos az utóbbi években elég rövidre fogyott a nekem igazán kedves kora tavaszi napsütéses idő, és szinte átmenet nélkül érkezünk a fagyból a nyári melegbe… Cégvezetőként persze elsősorban a Vöröskő Kft és az Euronics ügyei foglalkoztatnak, így a tavaszi megújulásról és újjászületésről is ehhez kapcsolódó témák jutnak eszembe: például az építkezés és a csapatépítés.

Növekvő csíra.

Tavaszi növekedés az Euronicsnál

Idén a jó idő – némi korai fellángolást követően – március-április fordulóján köszönt be, ami nagyjából egybe esik az első üzleti negyedévünk végével. A negyedéves, féléves, éves összegzéseknek persze könyvelési szempontból van nagy jelentősége, ugyanakkor az időszakos visszatekintések fontos tanulságokkal szolgálhatnak a vezetők számára. Vajon jók voltak a terveink? Biztosan a megfelelő irányba haladunk? Oké, hogy felfelé mászunk létrán, de jó falhoz támasztottuk? Jó a csapat, amely a közös sikerekért dolgozik velünk?

Csapatépítés

Bátor döntés született az Euronicsnál, amikor annak idején elhatároztuk, hogy új felsővezetői csapatot építünk. Nem egyszerű feladat új embereket integrálni a rendszerbe, különösen olyanokat, akik a miénktől gyökeresen eltérő tapasztalatokkal, beidegződésekkel, szocializációval rendelkeznek. Hazai családi cégeknél némiképp szokatlan húzással ugyanis multiknál szerzett hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező vezetőket állítottunk az egyes szakterületek élére. Ezzel akartunk új erőt és lendületet, no meg új szemléletet hozni a csapatba. Tény ugyanis, hogy a multik – néhány esetben évszázados – múltjuknak köszönhetően alaposan kiérlelt struktúrákkal, folyamatokkal, rendszerekkel rendelkeznek. Úgy tűnik jó döntést hoztunk…

Eredmények

Cégünk történetének egyik legsikeresebb első negyedévét tudhatjuk magunk mögött. Amikor vizsgálni kezdtük ennek okait, arra az eredményre jutottunk, hogy java részben az új vezetőknek köszönhetjük. Mondhatnám az is, hogy igazi tavaszi megújulás kezdődött, de ez annyiban téves, hogy korábban kezdődött és most már az első eredménycsírákat figyelhetjük. Jó látni, ahogy az új lendület áthatja az egész szervezetet. Ahogyan tavasszal a fákban megindul a keringés, ugyanúgy indul meg az új energia körülöttünk, és hoz látványos eredményeket.