Bajnokcsapat?

Ahogy azt talán minden kéziladba-szerető magyar tudja, csapatunk a Telekom Veszprém idén sajnos elbukta a férfi kézlabda magyar bajnoki döntőt. Bár a két mérkőzésen összesítésben 57 gólt szereztünk, így is lemaradtunk egy góllal a MOL-Pick Szeged mögött. Természetesen gratulálok a győztesnek. Azért azt javaslom, jól nézzék meg a kupát, mert ha rajtunk múlik, soká látják majd újra ilyen közelről… 🙂

Melyik a bajnokcsapat? Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged

Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged

Mintha a bírók szegedi mezt húztak volna magukra

Mi tagadás, csapnivalóan játszottunk. Az igazsághoz az is hozzátartozik azonban, hogy a hétvégi meccs második félidejében mintha a bírók szegedi mezt húztak volna magukra. Egyre másra történtek megkérdőjelezhető játékvezetői döntések, ami nem könnyítette meg a dolgunkat, és véleményem szerint igencsak demotiválóan hatott a játékosokra. Persze ez benne van az ilyen jellegű sportokban, ezzel együtt kell élni. Biztosan nem emlegetném a bírókat én sem, ha a csapatunk történetesen győzött volna.

Részletes szakmai elemzés

Nem szeretnék részletes szakmai elemzésekbe bonyolódni, hiszen nem ez a szakterületem. Annyit azonban vezetői szemmel kiszúrtam, hogy néhány meghatározó idősebb játékos sajnos nem tudta a legjobb formáját hozni, a fiatalok pedig nem tudták pótolni őket. Ha mindezt a vállalatvezetőként nézem, azt kell mondanom, nem egyszerű most az edző feladata. Teljesen más módon kell menedzselni és motiválni egy tapasztalt játékost (vagy munkatársat), mint egy lelkes fiatalt. Előbbinek inkább emberi és nem szakmai támogatásra vagy esetleg feszültségoldásra van szüksége. A fiatalok esetében pedig a lelkesedés megőrzése mellett kell a szakmai fejlődés, tapasztalatszerzés lehetőségét kínálni. És mindezt úgy kell megoldani, hogy ne sérüljön a csapat egysége, és senki ne tévessze szem elől a nagy közös célt.

Bizalom Ljubomir Vranes vezetőedzőnek

Az a hír is eljutott már a széles nyilvánossághoz, hogy a klub vezetősége végül bizalmat szavazott Ljubomir Vranes vezetőedzőnek. Úgy gondolom, a sikerek eléréséhez néha kudarcokat is meg kell élni. Ez most egy ilyen kudarcos év volt, hiszen sok-sok év után elbuktuk a bajnokságot, és a Bajnokok Ligája szereplésünk sem biztos. Úgy tűnik, nem ez lesz a legfényesebb esztendők egyike a Telekom Veszprém történetében. Ám továbbra is bízunk Ljubo vezetői és edzői képességeiben és a játékosok tudásában, odaadásában.